Tu decizi, daca o poti face

PASUL 1: PREGATIREA SUBSTRATULUI
Oricare ar fi substratul, acesta trebuie sa fie curat, fara praf, fara urme de grasime, uscat si in stare buna. Zugraveala veche si alte straturi organice trebuie sa fie razuite si curatate anterior montarii ornamentelor. Suprafetele trebuie sa fie plate. Este acceptata o abatere de maxim 1 cm pe metru. Daca este nevoie, trebuie efectuata renovarea substratului.
PASUL 2: CONDITII CLIMATICE
Sistemul se aplica in conditii atmosferice corespunzatoare, fara soare puternic, respectiv fara precipitatii. Astfel tmin = 5°C si tmax = 25°C, Umax = 60%.
PASUL 3: DEBITARE
Debitarea trebuie realizata cu o unealta adecvata. In urma masuratorilor efectuate pentru fiecare reper in parte.
PASUL 4: LIPIRE
Ornamentele se fixeaza pe suport cu ajutorul adezivului de exterior ADRo-fix.
PASUL 5: TRATAREA IMBINARILOR
Imbinarea profilelor se realizeaza la o distanta de 1 mm, cu adezivul elastic de exterior DOMOSTYL HYBRID sub forma de cartus, lasand un rost (cant) de circa 2 mm pana la suprafata. Acest cant se chituieste cu material compozit ADRo-Quartz , in vederea pastrarii continuitatii si uniformitatii suprafetei. Chituirea se va face dupa circa 2-3 zile de la montarea profilelor pe suport.
A NU se chitui rosturile cu adezivul de fixare
PASUL 6: FIXAREA MECANICA
Atunci cand este necesar, utilizati fixarea mecanica suplimentara la lipirea cu adeziv:
- atunci cand proeminenta este mai mare de 7 cm (ornament de dimensiune mare), oricare ar fi tipul substratului;
- pentru substraturile de tip MTV*, oricare ar fi dimensiunea ornamentului;
- pentru glafurile de pe toate substraturile, oricare ar fi dimensiunea ornamentului. *mortar, tencuiala, var
PASUL 7: VOPSIREA PROFILELOR
Sistemul decorativ de tip profile respectiv placi, prezinta o suprafata putin rugoasa si de aceea se poate finisa cu o vopsea lavabila pentru exterior, agrementata pentru acest tip de suport. Materialul compozit folosit este absorbant si de aceea este necesara aplicarea in prealabil a unui strat de amorsa de fatada ADRo-Prime, dupa care se foloseste vopseaua lavabila de exterior ADRo-Optim, cu care stratul de acoperire este compatibil. Primul strat de vopsea se poate aplica diluat cu circa 10% apa, iar cel de-al doilea strat cu vopsea nediluata, conform instructiunilor de folosire ale vopselei.
!NU finisati in cazul in care acoperirea este uda. Profilele si placile decorative udate de ploaie nu sunt compromise; ele pot fi finisate numai dupa ce stratul de material compozit e bine uscat.
NMC STIL DISTRIBUTION SRL