Istoria NMC

De la inceput pana astazi

Povestea NMC începe în 1950, când antreprenorul Gert Noël a fondat NMC într-un mic sat din Belgia și a început tranzacționarea în perioada postbelică. Prima sa idee antreprenorială a fost aceea de a simplifica viața gospodinelor oferind un burete inovator de uz casnic din spumă poliuretanică.

Astăzi, NMC a devenit o companie internațională lider și în creștere, specializată în spumă sintetică. De aproape 70 de ani, compania a pus clienții și oamenii în centrul acțiunilor sale și identifică tot mai multe produse și soluții care contribuie la confort și protecție pentru o viață mai bună. Răspândiți peste 25 de locații, în jur de 1650 de colaboratori oferă în prezent clienți în 120 de țări.

Provocând întotdeauna status quo-ul, valorile puternice și patrimoniul Noël reprezintă fundamentul ambițiilor de creștere ale NMC pentru viitor.

1950: Noël Marquet & Cie SA incepe

În 1950, Gert Noël a fondat compania Noël Marquet & Cie SA ca distribuitor pentru bureți de spumă și produse de uz casnic în Hauset, Belgia.
Acoperind piața Benelux din Hauset, prima filială a fost înființată în nordul Franței în 1962. Mai târziu, NMC a deschis organizații de vânzări în alte țări europene și a început să ofere decorațiuni decorative, inițial tăiate din blocuri de spumă sintetică.
Primele brevete privind produsele și procesele au fost înregistrate încă din anii 1960.

1970: industria de pionierat

La începutul anilor 1970, distribuția a fost extinsă la o operațiune industrială. În mijlocul crizei petroliere, compania a început fabricarea ISOTUBE®, o izolație de țevi realizată din spumă poliuretanică.
În 1977, un progres tehnic major a condus la lansarea izolației flexibile a țevilor din spumă de polietilenă extrudată sub marca CLIMAFLEX®. La scurt timp după aceea, NMC a optimizat acest proces și a dezvoltat profile de decorare interioară NOMASTYL® realizate din polistiren extrudat. Acest nou tip de produs a oferit avantaje semnificative față de mucegaiurile realizate din ipsos sau cele tăiate din blocuri. Acest lucru a făcut decorarea individuală accesibilă și foarte populară.
Pe baza noilor tehnologii de extrudare a spumelor, NMC sa extins în Germania (1972), Marea Britanie (1976) și SUA (1979).

1980: Spuma devine respectabila

În contextul creșterii gradului de conștientizare privind aspectele de mediu și protecția stratului de ozon, NMC a acționat ca un pionier. Ca prim pasager în sectorul său, compania și-a adaptat procesele de fabricare a spumei la gazele fără CFC și a început să recicleze propriile materii prime de deșeuri.
Datorită cererii în continuă creștere, vizionarul Gert Noël a văzut oportunitatea de a se extinde și a dobândit noi premise în Eynatten, Belgia. Odată cu achiziționarea grupului Kenmore în 1987, NMC și-a extins oferta cu izolație flexibilă din cauciuc INSUL® pentru aplicații de răcire.
Operațiunile din SUA au schimbat denumirea la Nomaco Inc. și continuă să fie gestionate independent de o altă filială a familiei Noel.

1990: Spuma colorata

De la începutul anilor 1990, NMC dezvoltă produse inovatoare în domeniul ambalajelor, sportului și timpului liber. În prezent, ambalajul de protecție albastru NOMAPACK® este standardul de piață, în timp ce culorile articolelor COMFY® se adaptează la tendințele pieței.
Cu produse de decor realizate din poliuretan, comercializate ca ARSTYL® pentru aplicații interioare și ca DOMOSTYL® pentru aplicarea pe fațade, NMC oferă o nouă alternativă high-end la stuc. Noile elemente de design, care sunt ușor de aplicat, contribuie la bunăstarea la domiciliu printr-un design interior modern sau prestigios și decorarea fațadelor.
Cautând mereu inovații și o strânsă colaborare cu părțile interesate, NMC dezvoltă noi produse pentru diferite sectoare industriale, de exemplu, domeniul auto. Componentele din spumă NOMATEC® îmbunătățesc izolația termică și acustică, precum și amortizarea.

2000: Proximitatea fata de clienti

Familia Noël a predat conducerea companiei către o echipă independentă de conducere profesională în 1997 și astfel a pregătit NMC pentru secolul 21.
NMC a cumpărat un site de producție în Germania, a înființat o filială în Spania și a construit noi locuri de producție în Polonia și Rusia. Extinderea geografică a activităților grupului, inclusiv Europa Centrală și de Est, permite servirii tot mai multor clienți și consumatori. Cu achiziții direcționate în Finlanda, Suedia și Norvegia, NMC se apropie, de asemenea, de clienții săi din Europa de Nord și oferă noi soluții în domeniul foilor și rulourilor de spumă.
Compania își extinde oferta de elemente de design de la tavan la podea prin prezentarea plăcilor decorative WALLSTYL®. După o dezvoltare tehnică ulterioară, NOMAWOOD® este lansat ca o soluție 100% rezistentă la umiditate și ușor de întreținut pentru aplicații în exterior, cum ar fi terase și obloane.

2010: Consolidarea si inovarea

Pentru a completa expertiza companiei în domeniul izolației acustice, se fac două achiziții noi în Suedia și Finlanda: Sundquist Components și Noisetek sunt integrate în organizațiile NMC-Cellfoam pentru a oferi clienților un contact unic pentru o gamă largă de nevoi. Compania intră în noi parteneriate în Brazilia și Rusia, contribuind la know-how-ul tehnic și la calitatea produselor, dovedită în Europa.
În colaborare cu designeri de interior, compania inovează și prezintă piețele de perete ARSTYL® și plăcile de perete. Aceste elemente oferă o ușurare pe perete și permit crearea de spații de locuit unice și moderne, fie în case particulare, fie în spații publice și în hoteluri.
În 2016, NMC își consolidează angajamentul față de dezvoltarea durabilă. În domeniul izolației tehnice, 150 de formulări se transformă în NMC-NATUREFOAM®, care încorporează peste 50% din resursele regenerabile și face ca procesul de producție total să fie neutru în ceea ce privește emisia de CO2 (leagăn la poarta).

2017: Parteneriate si noi abilitati

NMC își extind încă o dată oferta de produse în izolarea tehnică prin integrarea activităților și soluțiilor grupului german Baumann. Produsele marca Aeroflex® și Aeroline®, cunoscute în domeniul încălzirii solare și a pompelor de căldură, completează gamele de produse NMC INSUL®, CLIMAFLEX® și EXZENTROFLEX®.
Într-un parteneriat strategic cu familia Seitner, SELIT, expert în podele inovative pentru parchet, laminat și podele plutitoare din vinil, devine parte a Grupului NMC. Această fuziune oferă noi oportunități de creștere pe baza dorinței comune de a oferi clienților finali un sortiment vast și modern, oferindu-le confort pentru o viață mai bună.
Compania instalează unul dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice din Belgia, care îi permite să producă aproximativ 20% din energia electrică consumată la situl local Eynatten. Acest lucru demonstrează încă o dată că societatea se ridică la un scop și contribuie activ la tranziția la energie regenerabilă.

Va asteptam pe la noi

  • Complex Mega Company, Autostrada Bucuresti-Pitesti, km 13. Punct de reper: In spate la KIKA, pe drumul spre Divertiland.
  • online@nmcromania.ro
  • 021.319.35.35
  • 0732.020.620